VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 14 februari 2011 | door Redactie

0

Warga komt moeilijk door de “muur” van Irnsum

Door: Floris Sinnema

Eindelijk weer eens aardig voetbalweer op zondag. In Wergea stond de derby tussen Warga en Irnsum op het programma. Het Irnsum van oud Warga trainer Koos van Dijk heeft het als debutant moeilijk in de 3e klasse. Vaak wordt er best wel aardig gespeeld, maar de punten ontbreken tot nu toe. Irnsum speelde voorafgaand aan de wedstrijd 7 keer gelijk en won nog geen enkel duel.  Met al die gelijke spelen schiet het niet echt op en punten moeten er zeker komen om in ieder geval nog op plaats 12 te eindigen welke recht geeft op een herkansing. Immers, de nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks. Warga doet het wat dit betreft een stuk beter, want de ploeg van trainer Kees Jansen staat keurig 2e achter buurman GAVC. Bij Warga ontbrak alleen de geschorste Atze Boersma en verder was men helemaal compleet. Irnsum trainer van Dijk had meer zorgen. Remco den Dulk en Bennie van Dijk geblesseerd en Iwan de Jong op vakantie. Vaste goalie Auke Huistra was net terug van vakantie en zodoende was oud Irnsum 1 keeper Johan de Jong (35) uit de mottenballen gehaald om het doel te verdedigen. Het was niet aan de Jong  af te zien dat hij geen wedstrijdritme had, want hij was de beste man aan Irnsum kant.

Dramatisch veld

In de 1e helft gebeurde er zeer weinig. Eigenlijk was goed voetbal ook niet mogelijk, want door het zeer hobbelige veld stuiterde de bal alle kanten op. Warga probeerde wel te voetballen, maar stuitte telkens op de oranje Irnsum muur. Een goal van Jonathan Greogoria werd door scheidsrechter Dal op advies van Irnsum grensrechter Klaas de Haan afgekeurd wegens buitenspel en eigenlijk was dit ook het enigste wapenfeit van Warga in de 1e helft. Irnsum kreeg  in het gehele 1e bedrijf ook maar één kans. Een lange bal bracht Durk de Jong alleen voor de kleumende Warga  keeper v/d Molen, maar zijn lob ging net langs, de voor Irnsum  verkeerde kant van de paal. De rust werd dan ook bereikt met een bloedloze 0-0.

Meer spektakel in 2e helft

Na de thee had Warga licht windvoordeel en Irnsum kwam onder zware druk te staan. De ploeg van trainer Koos van Dijk ( overigens, zonder sponsorjas) kwam er niet meer uit. De combinatie liepen bij Warga nu beter en na 10 minuten spelen een levensgrote kans voor Warga aanvoerder Koen Wielinga. Met een bekeken balletje van Jelle Sinnema kwam hij alleen voor Irnsum keeper de Jong te staan, maar laatstgenoemde kwam als overwinnaar uit de strijd. Na een uitstapje naar het 2e elftal is dezelfde Jelle Sinnema weer terug in het 1e en dat is vooral achterin bij Warga te merken. Irnsum trainer van Dijk zag de bui hangen en hij offerde de jonge spits Julius Huistra voor een extra middenvelder, Johannes van de Veen. Vooral op het middenveld was Warga heer en meester en de Irnsum trainer probeerde door het inbrengen van v/d Veen meer grip te krijgen op de middelste linie van de Wergeasters. Echter, ook na deze wissel bleef het eenrichtingsverkeer op het doel van Irnsum keeper de Jong. Irnsum spits Alex Keskin stond moederziel alleen voorin en had weinig in te brengen tegen de goed gestaffelde Wergeaster verdediging. Warga ging op jacht naar de verlossende treffer, maar miste de mooiste kansen. Eerst schoot Auke Johan Postmus de bal van twee meter afstand tegen de lat en nog geen minuut later werd een inzet van Jelle Sinnema door Petrus Tiemersma van de lijn gehaald. Warga probeerde het ook met voorzetten vanaf de zijkant, maar deze werden steeds een gemakkelijke prooi voor de Jong. Irnsum verweerde zich met hand en tand. Tactisch en technisch gezien was men dan wel de mindere, maar dit werd dus gecompenseerd door een voorbeeldige inzet. Het vuurtje laaide in de 2e helft op toen Warga speler Geert Martin v/d Velde geblesseerd op de grond lag en Irnsum door ging met de aanval. Warga keeper v/d Molen reageerde dom en kreeg geel in deze verder  sportieve wedstrijd. Het wachten was op de goal van Warga en deze kwam er uiteindelijk ook. Eerst kwam Jonathan Greogoria nog alleen voor de Irnsum keeper te staan, maar in de 73e minuut was het wel raak. Gregoria gaf de voorzet en anti-kopper Koen Wielinga scoorde met een bekeken kopbal voor de zeer verdiende 1-0. Na een afgekeurd doelpunt van Greogoria ( duwen van de keeper ?) zorgde Koen Wielinga met een bekeken schuiver voor de 2-0. Warga leek op rozen te zitten. Echter, een onoplettendheid in de verdediging zorgde ervoor dat Irnsum in de 87e minuut terugkwam door een doelpunt van Durk de Jong. Verder liet Warga het niet komen en de drie zeer verdiende punten waren een feit.

Topper

a.s. Zondag speelt Warga in Grou wederom een derby tegen GAVC. De Grouster staan bovenaan in de 3e klasse A. Warga staat 2e met drie punten achterstand, maar de Wergeasters hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Jirnsum,

Volgende week Leeuwarden thuis. Met nog 10 wedstrijden te spelen zijn er nog 30 punten te verdelen,het kan allemaal nog.

2011-02-15_09-12-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen