Nieuws

Gepubliceerd op 6 februari 2018 | door Redactie

0

Wat doen we met de groenstrook aan de Douwemastrjitte?

De groenstrook op de Douwemastrjitte (waar voorheen de Katholieke School stond) is al geruime tijd onderwerp van gesprek in Jirnsum. Nu wordt deze mooie, centrale plek niet gebruikt. Zonde eigenlijk! De werkgroep Wonen en Leefomgeving heeft als doel de groenstrook in 2018 een nieuwe bestemming te geven. Dit moet natuurlijk wel aansluiten op de wensen van het dorp. Jouw mening en/of ideeën kun je tot 10 maart 2018 met ons delen via een digitale enquête (poll) op https://goo.gl/forms/mjgwpfOQMABWXpul1. Het kost je maar een paar minuten, je stem doet ertoe! De resultaten maken we bekend tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Jirnsum op 28 maart.

In de enquête kun je je eigen ideeën invullen of voor één van de drie andere opties kiezen (dit zijn eerdere suggesties en verzoeken uit het dorp). Hieronder lees je de toelichting op deze drie opties:

Evenementen/Theater/…tuin met parkeermogelijkheid

Gebaseerd op een plan van Grietje de Vries.

In dit plan worden aan de achterkant van de groenstrook meerdere parkeerplaatsen gerealiseerd. De rest van de groenstrook wordt zo ingericht dat er rondom een soort verhoogde wal met struiken en ander groen ontstaat met in het midden een groene grasvlakte. Hierdoor is de tuin geschikt om lekker rustig in te zitten, maar kan het ook gebruikt worden voor (theater)voorstellingen (een eigen Jirnsumer iepenloftspul?), voor de caravans en vrachtwagens tijdens de Merke, een buurtbarbecue, etc…

Pluktuin Je ziet het in steeds meer dorpen; een plek waar biologisch fruit wordt geteeld, voor en door dorpsbewoners. Op de groenstrook kunnen we met elkaar zo’n pluktuin creëren. Dorpsbewoners kunnen hier zelf hun fruit telen (aanplanten en onderhoud) én plukken. Wellicht is het voor de basisscholen een leuk en educatief idee om een aantal schooltuintjes te gaan aanleggen en onderhouden.

Huizen bouwen Vind jij dat het huizenaanbod in Jirnsum vergroot moet worden? Dan kunnen we deze wens bespreken met de

Gemeente Leeuwarden en Elkien. Zij zijn beide deels eigenaar van de grond en kunnen vervolgens beslissen of en hoe ze aan deze wens gehoor gaan geven.

Mijn idee is: …………………………………

Op de poll kun je ook je eigen idee(ën) kwijt!

Ga voor 10 maart 2018 naar de website https://goo.gl/forms/mjgwpfOQMABWXpul1 en laat je stem horen!
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen