Nieuws no image

Gepubliceerd op 12 december 2006 | door Redactie

0

We sette útein!”

Het komende jaar worden 79 woningen gebouwd in vijf dorpen van Boarnsterhim: Reduzum, Poppenwier, Jirnsum, Terherne en Raerd.

Hiervoor onthulde de directeur van Welkom – de heer A. Bonnema – gedeputeerde A. Andriessen en burgemeester P. Schadd een kunstmuur. Aan die kunstmuur hangen de kunstwerken uit de betreffende dorpen. Deze kunstwerken vertolken wat de nieuwbouw voor het dorp betekent. Voor Jirnsum is een kunstwerk gemaakt door Grietje de Vries en Harry Rozema. Zij verbeelden het kattendorp Jirnsum met in haar midden een plattegrond van het dorp en de vijf nieuw te bouwen woningen in een heel fraai werkstuk met kleinere katten op de rand:

../images/nieuws/1emap/tn_IMG_6100.JPG

Renée Ruiten van Plaatselijk Belang lichtte toe dat er hard geknokt is om te komen tot nieuwbouw in het dorp. Aanvankelijk leek het erop dat er géén nieuwbouw zou worden gepleegd. Door extra inspanningen van de werkgroep wonen maar óók van gedeputeerde Andriessen en (oud)wethouder mevrouw Bouma, zijn er toch vijf woningen rond de terp in de wacht gesleept, aan het toekomstige Mauritiuspaad
De vijf woningen zijn de start geweest van nieuwe ontwikkelingen in het dorp. Plaatselijk Belang is in contact gekomen met de FGG en hun plannen een pilot te starten in Jirnsum. Dit jaar zijn er mooie plannen gemaakt en in 2007 zullen een aantal van die plannen concreet worden uitgevoerd.

Gedeputeerde Andriessen sprak uit hoe trots zij is met de realisatie van dit proefproject. Hiermee wordt aangegeven dat er betaalbare woningen kunnen worden gebouwd in de kleine dorpen, mits er een goede samenwerking is tussen provincie, gemeenten en woningbouwcoöperaties, én de inzet van Plaatselijke Belangen en andere vrijwilligers. Namens Gedeputeerde Staten zei ze toe dat elke nieuwe bewoner/woning t.z.t. een boom zal ontvangen.
Ook de heer Bonnema gaf aan hoe belangrijk deze mijlpaal is. Welkom is actief in 28 dorpen en wil in deze vijf dorpen laten zien hoe er van onder op een prachtig project gestalte krijgt. De verwachtingen zijn hoog gespannen en hebben veel visie en uithoudingsvermogen gevraagd.
Burgemeester mevrouw Schadd bedankt alle mensen die zo serieus hebben gereageerd op het verzoek een kunstwerk te maken. Zij zou de kunstwerken t.z.t. graag ophangen in het verbouwde gemeentehuis. 
Zij hoopt dat de nieuwbouwplannen over een jaar zijn gerealiseerd en dat er dan mooie betaalbare woningen staan op die prachtige plekken in onze gemeente. 

../images/nieuws/1emap/tn_IMG_6092.JPG

../images/nieuws/1emap/tn_IMG_6095.JPG

../images/nieuws/1emap/tn_IMG_6106.JPG
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen