VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 19 november 2002 | door Redactie

0

Wederom winst in Bakhuizen voor 1e elftal

Op papier zou de wedstrijd tegen Bakhuizen geen enkel probleem mogen opleveren. Bakhuizen stond met drie punten onderaan de ranglijst. Nadat de scheidsrechter op een opvallende manier de aandacht had gevraagd voor de Pupil van de Week ging Irnsum voortvarend van start. In de 1e minuut was het Anne-Bertus van der Meulen die tegenover de keeper kwam te zijn. Helaas wist hij deze niet te passeren. Na deze flitsende start zakte hij niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. De beleving en overtuiging om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen ontbrak bij menig speler. Misschien had dit te maken met de afwezigheid van enkele basisspelers. Enkele keiharde overtredingen van Irnsum kant (waarbij de spits en voorzitter van Bakhuizen met een ernstige verwonding het veld moest verlaten), die door scheidsrechter K. Bootsma ongestraft bleven, waren de aanleiding voor Bakhuizen om van deze wedstrijd een bikkelharde partij te maken. Tot kansen leiden dit echter niet, Rene van der Meer had in de eerste helft geen enkele moeite om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant had de Bakhuister keeper meer moeite. Met het nodige geluk wisten ze een inzet van Theo Terra over de lat te krijgen. Een prachtige omhaal van Cor Dijkstra werd ternauwernood op de doellijn gepareerd.

De tweede helft bood gelukkig meer spektakel. Irnsum liet zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Snel combinatiespel met aanvallen over de zijkant werd aan het publiek voorgeschoteld. Al in de 3e minuut na rust was het Cor Dijkstra die een goede voorzet van Jouke Riemersma wist door te koppen in de verre hoek. Deze bevrijdende goal was voor Irnsum het sein om gas te geven. Al snel werd het dan ook 0-2. Ditmaal was het Rogier Nugteren die de bal in het doel kopte. Niet veel later was het Bennie van Dijk die mede door een blunder van de keeper de 0-3 liet aantekenen. Bakhuizen mocht van geluk spreken dat ze in de fase niet meer goals om de oren kreeg. Ongelukkig balverlies op het middenveld leidde een counter van Bakhuizen in. Rene van der Meer kwam uit zijn goal maar de bal werd prachtig over hem heen geschoten, 1-3. Rogier Nugteren gooide de wedstrijd helemaal dicht met een fantastische volley. Een voorzet van Dirk Kooistra werd door hem snoeihard tegen de touwen gejaagd. Een prachtgoal! Bakhuizen kon hier alleen enkele schandalige overtredingen tegenover zetten.

Door deze overwinning blijft Irnsum koploper in de 5e klasse. Volgende week zal Irnsum uit een ander vaatje moeten tapppen. Ze moeten dan in 45 minuten proberen de 0-1 achterstand tegen Oosterlittens zien om te buigen naar een voorsprong willen ze de concurrentie voor blijven. Een hele belangrijke wedstrijd, ook voor de periode, waarbij ze de steun van het publiek hard nodig zullen hebben.

Verslaggever King Rahman i.s.m. Don Figo
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen