VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 20 november 2006 | door Redactie

0

Wedstrijd verslag DTD – Irnsum

Jelsum. Scheidsrechter Yusuf uit Damwoude floot om even over twee voor de aftrap
van de wedstrijd DTD-Irnsum. Na de mooie thuisoverwinning van Irnsum in de derby tegen GAVC verkeerde de ploeg uit Jirnsum in hogere sferen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd voetbalden ze ook zo. De combinaties liepen en in de 6e minuut schoot aanvaller Theo Terra de bal snoeihard op de kruising van paal en lat. Een handvol corners voor Irnsum volgden, maar zonder resultaat. DTD kon hiertegenover enkel wat speldenprikken geven op het doel van keeper Johan de Jong.
Marcel Brakels had enige goede mogelijkheden, maar schoot net naast,
of in de handen van keeper Reitsma.
Na ongeveer 20 minuten begon DTD wat meer vat op het spel van Irnsum te krijgen.
Het speelde duidelijk wat feller en was vaak net even eerder bij de bal dan de Irnsummers. Het eerste schot van DTD belandde gelukkig recht in de handen van keeper Johan de Jong. Een als voorzet bedoelde bal van een van de aanvallers van DTD
kon net tot corner verwerkt worden.
De passing bij Irnsum werd slordiger en het positiespel zonder bal was veel te statisch.
DTD rook zijn kansen, en in de 43e minuut was het Steffen Hansma, die uit een afgeslagen aanval, de bal ineens in de hoek van het doel schoof: 1-0.
Op slag van rust was er nog een grote mogelijkheid voor DTD, de bal belandde gelukkig niet in het doel.
Na de thee probeerde Irnsum wat meer vat op de wedstrijd te krijgen, maar het voetbalde veel te onnauwkeurig. DTD streed voor elke meter en gaf niets cadeau.
Het vertraagde elke wedstrijdhervatting en Marianne de Groot, de verzorgster van DTD
maakte veel extra meters. Het was aan de klasse van keeper Johan de Jong te danken, dat het geen 2-0 werd. In de 62e minuut redde Johan tweemaal achterelkaar en zag hij het derde schot tegen de paal spatten. Een verblufte achterhoede van Irnsum maakte het zichzelf in deze fase steeds moeilijker. Jonathan Heeremans ging de vermoeide Dick Hellinga vervangen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd probeerde Irnsum alsnog een gelijkspel uit deze wedstrijd te slepen. Het begon te drukken en lange ballen te verzenden naar de fysiek sterker aanvallers van Irnsum. Hieruit ontstonden een aantal goede mogelijkheden: eerste miste Marcel Terra op een haar het doel, en kopte topscoorder Rogier Nugteren net over.
De beste kansen waren er voor Marcel Terra, die helaas te zacht de bal inkopte en Jonathan Heeremans, die alleen voor de keeper de bal helaas hoog overschoot.
De spelers van DTD begonnen steeds meer op de grond te liggen en even werd het inzetten van het hospitaalkerkschip overwogen. Gelukkig hield scheidrechter Yusuf, die ook verder een puike wedstrijd floot, de tijd goed in de gaten.
Niet minder dan 7 minuten hield Irnsum over aan blessuretijd om de gelijkmaker te scoren. Het was Cor Dijkstra, die met een streep van een vrije schop nog de meeste aanspraak maakte op de gelijkmaker. Keeper Reitsma stopte deze bal echter bekwaam.
In de laatste minuten stormde Irnsum nog, maar DTD hield stand, en zo verloor Irnsum
deze cruciale wedstrijd voor de 2e periode met 1-0.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen