Nieuws no image

Gepubliceerd op 9 mei 2007 | door Redactie

0

Week van het huisdier

De Week van het Huisdier – dit jaar voor de zesde keer georganiseerd – heeft jaarlijks een ander thema en dit jaar is dat: Dier & Taal.
De initiatiefnemers van de Week van het Huisdier zijn belangenverenigingen vanuit de gehele dierenbranche en hebben als doel verantwoord houden van huisdieren onder de aandacht te brengen. Bij het thema Dier & Taal kan men denken aan communicatie tussen mens en dier, bijvoorbeeld door middel van lichaamstaal. Hoe kan je zien dat een dier het naar zijn zin heeft of goed in zijn vel zit? Kennis over preventieve gezondheidszorg, over gedrag, de juiste voeding en goede huisvesting zijn voor (aankomende) huisdiereigenaar belangrijke onderwerpen. Onderwerpen waarvoor men het hele jaar bij de dierenartspraktijk terecht kan, maar waar deze week extra aandacht aan wordt besteed. 

Er is een speciaal voor de Week ontworpen stripboek van Jan, Jans en de Kinderen, waarbij de huisdieren een hoofdrol spelen. Het thema Dier & Taal zal in het boekje nader worden uitgebeeld. Kom snel een gratis exemplaar halen want ‘op is op’. Op de website www.weekvanhethuisdier.nl staat uitgebreide informatie over het thema van dit jaar en ook de thema’s van de voorgaande jaren (Identificatie & registratie, Huisdier en Vakantie, Huisdier Erbij?!, Uw Huisdier Goed Gevoed?! en Huisdier & Kind) kunnen er worden bekeken. 

Hopelijk gaat u mede door deze Week van het Huisdier uw dier nog beter begrijpen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen