Nieuws no image

Gepubliceerd op 22 november 2006 | door Redactie

0

Werk aan Jirnsumer zender

De zender van Radio 1 (104.3 FM) is tijdelijk uitgeschakeld. Mede doordat de zender van Omrop Fryslân Radio tijdelijk naar Smilde verhuist is, zal Radio 1 in de omgeving van Irnsum gewoon via de ‘oude vertrouwde’ frequentie 91.8 FM te ontvangen zijn.

Aanvankelijk zond Omrop Fryslân Radio al sinds de frequentiewissel van 88.6 naar 92.2 FM uit vanuit Smilde, maar volgens de omroep was hierdoor de dekking in het noordwesten van de provincie onvoldoende. Na veel juridisch getouwtrek kreeg de radiozender in november 2004 weer toestemming om vanuit Jirnsum te gaan uitzenden. Om dit op korte termijn te realiseren is besloten om de gaan uitzenden via de oude antennes die gebruikt werd voor de frequentie 88.6 FM.

KPN Broadcast Service zal de komende weken nieuwe antennes en een nieuwe zender in Jirnsum gaan plaatsen, waarna Omrop Fryslân Radio weer vanuit Jirnsum gaat uitzenden. Hierdoor hoopt het station haar bereik verder te verbeteren.
Hoelang de werkzaamheden exact gaan duren is nog niet geheel duidelijk. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden binnen twee maanden geklaard moeten zijn, maar of dit ook daadwerkelijk gaat lukken is niet bekend. Mede door het herfstachtige weer verlopen de werkzaamheden minder voorspoedig dan gepland. 

Bron: [RS/Radio.NL]
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen