Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 september 2013 | door Redactie

0

Wethouder De Haan opent kennismeeting Dutch Green Building Week in Jirnsum

In het schoolgebouw van obs It Tredde Sté en rkbs Sint Radboud vindt op 18 september een kennismeeting in het kader van de Dutch Green Building Week plaats. Bij de bouw van deze zogenaamde EnergieSchool is uitgegaan van het PassiefBouwen principe, waarbij duurzaamheid en een optimaal binnenklimaat hand in hand gaan.

Dit PassiefBouwen principe brengt voor de gebruikers een gezonde werk/leeromgeving met zich mee en voor de schoolbestuurders zijn de lage exploitatiekosten een groot voordeel. Voor verwarming, koeling en lucht-verversing wordt gebruik gemaakt van lucht. Door de goede isolatie van wanden en daken is er verder nauwelijks verwarming nodig. Met het warme én koele weer van de afgelopen weken hebben de gebruikers al de voordelen van de nieuwe school kunnen ervaren. Geen standaard schoolgebouw dus. Inmiddels is er vanuit onderwijsland veel belangstelling, vooral ook omdat de regeling van de installatie zo eenvoudig is.

Tijdens de Dutch Green Building Week opent wethouder Hermien de Haan van de gemeente Boarnsterhim een bijzondere kennismeeting op woensdagmiddag 18 september om 14.30 uur en eindigt om 17.00 uur. De kennismeeting in Jirnsum is één van de twee duurzaamheidprojecten in Fryslân die participeren in dit landelijke evenement. 

Bron: Gemeente Boarnsterhim
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen