VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 28 oktober 2002 | door Redactie

0

Wie doe je een plezier?

De wedstrijd Irnsum – Oosterlittens stond gisteren op het programma. Zaterdag was er al gewaarschuwd dat er zeer zware storm op komst was. Zondags bevestigde het weer zelf deze goede voorspelling. Gedurende de zondag zou de wind nog meer aanhalen met als zwaartepunt ergens tussen 15:00 en 19:00 uur.

De KNVB schijnt niets in een reglement te hebben staan wat spreekt over afgelastingen van wedstrijden als de wind een bepaalde kracht heeft. En dus zal het óf op het bestuur óf op de scheidsrechter aankomen om een beslissing te nemen.

Het bestuur heeft gemeend dat er gespeeld kon worden. ’s Ochtends was er ook al een wedstrijd gespeeld dus kon het ’s middags ook wel. De consul gaat alleen maar over het veld en dit was goed. Toch had het bestuur de beslissing zelf moeten nemen om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Echter lieten ze dat aan de scheidsrechter. In overleg met de aanwezige elftallen werd besloten te starten. Het spel wat geen spel was, speelde zich voor 80% af aan één kant van het speelveld en fatsoenlijke passes konden amper worden gegeven. Hilarische momenten en onbedoeld vervaarlijke situaties waren het gevolg.

In de rust viel het kwartje bij de scheidsrechter. Bij nader inzien besloot hij toch maar om de zaak af te gelasten. “Omdat de wind wat aanhaalde” was zijn argument. Ja, dit was nou net wat een ieder wist. Steeds meer wind in het verloop van de middag. En dus zal de wedstrijd later worden uitgespeeld.

Het moge duidelijk zijn dat deze wedstrijd nooit had mogen beginnen. Het bestuur had los van richtlijnen het besluit moeten nemen om een ieder af te bellen. Zo hadden ook de supporters, waarvan de meeste uiteraard achter het glas in de kantine stonden, later meer plezier kunnen hebben van een wedstrijd onder ‘normale’ omstandigheden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen