Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 april 2008 | door Redactie

0

Wordt ‘Van Bees’ ‘Thomashuis’?

Wanneer de gemeente Boarnsterhim akkoord is met een bestemmingswijziging en dit schriftelijk bevestigt, wil het bestuur van de Thomashuizen de boerderij graag overnemen, aldus de heer Van Putten van het bestuur.

Een Thomashuis is een plek waar mensen met een lichte verstandelijke beperking onder leiding van een ondernemersechtpaar kunnen wonen. De Thomashuizen zijn kleinschalige woonvormen die altijd in karakteristieke, oude panden zijn ondergebracht. In Jirnsum zouden acht personen een plek krijgen in de mooie boerderij.
Plaatselijk Belang Irnsum werd eerder door de gemeente Boarnsterhim al benaderd over de plannen. In dit overleg met de gemeente reageerde PBI positief: “Het lijkt ons een verrijking een woonplek in het dorp te hebben voor verstandelijk gehandicapten. De Stichting zal nog beslissen of de koop doorgaat, vervolgens geven zij een voorlichtingsavond in het dorp,” aldus PBI in het verslag over de maand maart 2008.

In Friesland zijn al Thomashuizen in Arum, Damwoude, Mûnein, Metslawier en Sexbierum en komt ook Sint Nicolaasga als woonplaats in aanmerking.

Meer informatie over Thomashuizen:  http://www.thomashuizen.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen