VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 17 februari 2003 | door Redactie

0

Zeer geslaagde Sponsoravond

Dat de gebroeders Anker kwamen was al een hoogtepunt opzich. De gebroeders zijn namelijk zo gewilt dat men er al een wachtlijst op na houdt. Vanwege het feit dat één der sponsorcommissoren de heren goed kent en Jirnsum lekker dichtbij ligt, werd er voor deze keer een uitzondering gemaakt.

De avond begon om 20.00. Er waren zón 70 sponsoren op komen dagen. Niet alleen de shirtsponsoren waren uitegnodigd maar ook de reclamebord-sponsoren en de balsponsoren. Nadat iedereen van koffie voorzien was, begonnen de gebroeders aan hun verhaal.

Op een humorischtische wijze werden verschillende strafzaken aan het daglicht gesteld. Ook werd het vak “advocaat” goed uitgelegd. Vooral het feit dat veel mensen moeite hebben met het feit dat men eigenlijk voor het slechtere volk onder ons staat tijdens de rechtzaak. De gebroeders Anker zijn onder meer bekend van de moordende pensionhoudster uit Anjum, de ontvoerder en moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, het afdwingen van een rookcoupé in de Wadloper (lokale boemel tussen Leeuwarden en Harlingen) en de verdachten in de zaak Tjoelker. Het maakt de gebroeders Anker allemaal niet uit. Zij verdedigen iedereen, maken geen onderscheid. Dus ook niet voor de extreem-rechtse partij Centrum Partij ’86 (CP’86), neonazi Gerrit Fokke G. of individuele leden van de CP’86. Ook zijn de gebroeders Anker bekend van carnaval, vele talkshows en talloze interviews in Nederland. Waar vele collega’s het laten afweten of het niet aandurven om fascisten en racisten te verdedigen, springen juist de gebroeders Anker in de bres. Al vanaf begin jaren tachtig op zoek naar de grenzen van het strafrecht, naar de lacunes in de wet, naar proefprocessen en er keer op keer voor proberen te zorgen dat de arm van het openbaar ministerie of justitie niet uitschiet. Binnen de anti-racismebeweging zijn de gebroeders Anker verguisd en talloze malen veroordeeld vanwege het verdedigen van CP’ers en andere extreem-rechtse figuren.

Na diverse versnapperingen en de nodige drankjes was er voor iedereen de gelegenheid vragen te stellen, waarvan velen gebruik maakten. Nadat de gebroeders Anker klaar waren met hun verhaal bleef iedereen nog lekker lang gezellig napraten.

Een ding is zeker. De sponsorsvond was zeer geslaagd en voor mensen als de gebroeders Anker kun je alleen maar respect hebben na het horen van hun verhaal.

Helaas zijn de foto’s van deze avond mislukt, of liever gezegd de hele camera is ermee opgehouden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen