Nieuws no image

Gepubliceerd op 2 december 2002 | door Redactie

0

Zendmast Jirnsum raakt grote ‘klant’ kwijt

De heer Roskam van Nozema deelde mee dat de overheid (lees: Ministerie van Verkeer en Waterstaat) Nozema opdracht heeft gegeven om de FM-banden opnieuw uit te rekenen en in te delen. Dit is gebeurd door middel van het zgn. ‘Zero Base Plan’. Het doel van deze opdracht is duidelijk: er moet efficiënter worden omgegaan met de indeling van de FM-banden.

Naar aanleiding van dit verhaal zal Omrop Fryslân Radio vanaf 18 december a.s. vanuit Smilde (FM 92.2) gaan uitzenden. Jirnsum zal dan niet langer geassocieerd worden met de grootste radio-omroep van onze provincie.

Overigens is de zender in onze provincie met dagelijks 150.000 luisteraars populairder dan Radio 3 en tal van commerciële radiozenders. Het succes hiervan heeft volgens Rein Tolsma van Omrop Fryslân Radio alles te maken met een stukje herkenning.

De zender in Jirnsum moet het dus straks doen zonder de signalen van Omrop Fryslân Radio. Omrop Fryslân TV blijft wel vanuit Jirnsum uitzenden. Dit laatste geldt ook voor Freez FM (FM 96.6) en Waterstad FM (FM 103.3).
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen