Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 juni 2003 | door Redactie

0

Zendmast voorzien van beschermlaag

De heer Smit van Venko BV uit Hoogeveen, aannemer van de klus, geeft aan dat het inderdaad om een onderhoudsbeurt gaat. “Er wordt op het kale verzinkte staal eerst een bruine grondverf aangebracht en vervolgens wordt het van twee grijze afdeklagen voorzien”, aldus Smit. De werkzaamheden zullen in totaal circa zes weken in beslag nemen en worden eind juni afgerond. Er zal tegen die tijd tussen de 2500 en 3000 liter verf op de mast zijn aangebracht.

Overigens wordt er nog maar door een paar radiostations uitgezonden via de mast in Jirnsum. Dit zijn Waterstad FM en ID&T. De rockzender Freez FM verhuist binnenkort naar een zender in Leeuwarden. Eerder verhuisde Omrop Fryslân Radio naar de zender in Smilde. Naast de twee radiostations blijft de provinciale TV-zender (Omrop Fryslân TV) gebruik maken van de mast.

Omrop Fryslân heeft al eens laten doorschemeren het radiosignaal ook weer via Jirnsum te willen laten versturen. Althans als de vele klachten over de ontvangst blijven aanhouden en niet worden opgelost. Nozema is al even bezig met een onderzoek naar de klachten. Dit onderzoek moet nog worden afgerond.

De heer Alferink van Nozema hierover: “Hoewel de zender aan de rand van het zendgebied staat, zijn de ontvangstnormen wel goed. Het ligt beslist niet aan de uitzendapparatuur, maar veelal aan de kwaliteit van de apparaten die de signalen ontvangen.” Hiermee bedoelt hij dat de ontvangst inderdaad minder kan zijn als mensen thuis slechts de beschikking hebben over een verouderde radio.


Bij mooi weer is de mast in de wijde omtrek te zien
Foto: nozema
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen