Nieuws no image

Gepubliceerd op 27 juni 2012 | door Redactie

0

Zondagmiddagconcert Habiba Doorenbos

Habiba’s liefde voor muziek begon op jonge leeftijd. Haar moeder bespeelde een door haar vader zelf gemaakte harp, wat veel indruk maakte op Habiba. Het was voor haar een logische stap om zelf ook de harp te leren bespelen. Ze werd toegelaten tot de Jong Talent afdeling aan het Amsterdams Conservatorium en heeft daarna het eerste jaar van de vakopleiding Harp gevolgd. In plaats van het spelen van klassieke stukken voelde zij echter veel meer de behoefte om pop liedjes te maken.

Aan dit verlangen heeft zij gehoor gegeven. Het begon met flarden tekst en melodieën die al fietsend door Amsterdam ontstonden. Om die melodieën te kunnen begeleiden gebruikte Habiba haar favoriete instrument: de harp! Dit leidde tot avontuurlijke en tijdloze liedjes waar de dromerige zang van Habiba’s heldere stem wordt ondersteund door prachtige harp partijen.

Haar liedjes zijn kleine afgeronde verhaaltjes met elk hun eigen sfeer. Live wordt Habiba’s performance beschreven als “gedreven en intens”. In de zomer van 2007 won zij de Amsterdamse Mooie Noten competitie. Begin 2008 presenteerde ze haar in eigen beheer uitgegeven EP Jewellery Box.

Entree is €5,- inclusief 1 consumptie.

Meer info: www.habiba.nl
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen