Nieuws no image

Gepubliceerd op 19 februari 2004 | door Redactie

0

Zorgcentrum in Jirnsum?

Eventueel te hoog gespannen verwachtingen hieromtrent hielp Fokkema voor een flink aantal aanwezige toehoorders op woensdag 18 februari toch maar even de wereld uit. Doel van deze de nieuwsgierigheid prikkelende oproep was om zoveel mogelijk geïnteresseerde senior-bewoners naar het Parochiezaaltje te krijgen. En dat lukte voortreffelijk. Een vergelijkbaar zorgcentrum zoals in Akkrum zit er voor Jirnsum begrijpelijk niet in. Wel kan Leppehiem, samen met Thuiszorg Het Friese Land en Woonwille er toe bijdragen om de wachttijden voor Jirnsum, Raerd en Aldeboarn te bekorten door het ter plaatse aanbieden van “zorg op maat”.

Hoewel het nog niet bij velen bekend is, is de aanzet tot het verlenen van hulp en het geven van informatie, het elkaar ontmoeten, samen koffiedrinken en eventueel gezamenlijk genieten van een driegangenmaaltijd, al enige maanden geleden van start is gegaan. Iedere woensdagmorgen staat in het Parochiezaaltje rond tien uur de koffie klaar en ontvangen de coördinator dagverzorging en enige vrijwilligers graag geïnteresseerde en belangstellende senior-Jirnsumers.

Deze dagprojecten zijn o.a. bedoeld voor mensen die geïnformeerd willen worden over hulp. Te denken valt o.a. aan
** thuishulp
** boodschappen
** bij ziekte
** het invullen van formulieren
** kleine klusjes
** eigen- of huurwoning laten bekijken en eventueel aanpassen op veiligheid

Hoewel de inloop-woensdagen geen soos-achtig karakter hebben ontbreekt het zeker niet aan gezelligheid. Het samen spelletjes doen en elkaar ontmoeten is al een doel op zich.
De hulp bestaat dus uit zowel het geven van advies als uit het zoeken naar praktische hulp. Helaas is dit laatste door het weg-bezuinigen van vier Melkertbanen er niet gemakkelijker op geworden. Echter “sa no en dan in putsje” tegen een gereduceerd uur-tarief behoort zeker tot de mogelijkheden.
Kortom: een service-verlening vanuit Akkrum naar Jirnsum voor de seniorendoelgroep. Altijd weten waar men moet aankloppen en op alle zorg-hulpvragen gegaradeerd een antwoord krijgen.

Wij willen – aldus Fokkema –graag goede buren zijn en op ons terrein daar helpen waar het nodig is. E.e.a. met de uiteindelijke bedoeling om Jirnsumer senioren met onze ondersteuning in samenwerking met de Tuiszorg en Woonwille zo lang mogelijk in eigen huis, in eigen omgeving en in eigen dorp te laten wonen. Daar zijn betrokkenen zelf, maar ook de dorpen bij gebaat.

Voor meer informatie: http://www.leppehiem.nl/jirnsum.htm
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen