VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 26 maart 2007 | door Redactie

0

Zuinige overwinning van Irnsum: 1-0.

De zon scheen er lustig op los en een lichte bries stond dwars over het veld. Terreinmeester Bauke de Vries had zijn uiterste best gedaan om het veld bespeelbaar te maken. Scheidsrechter Oord uit Heerenveen floot om even over twee voor het begin van de wedstrijd Irnsum-Dronrijp.
De nummer laatst tegen de trotse aanvoerder van de 4e klasse A.

Het was Irnsum, dat direct de aanval zoekt en na 5 minuten de eerste kans krijgt door Doeke v.d. Weide. Het eerste kwartier is Irnsum gevaarlijk aan de bal en zet het Dronrijp vast op eigen helft. Dat resulteert in een paar goede kansen voor
Marcel Brakels. Keeper Weiland van Dronrijp keepte echter zeer attent en zo bleef het lang 0-0.
Na ruim een half uur spelen ontstond er door concentratieverlies bij de achterhoede van Irnsum een vrije schietkans voor Dronrijp, de bal ging gelukkig ver over. Irnsum bleef drukken, maar met 20 spelers op de helft van Dronrijp was het moeilijk voetballen. Er kwamen nog kansen voor Cor Dijkstra, de bal belandde echter via keeper Weiland naast het doel.
Vijf minuten voor de rust kwam aanvaller Wiebe Visser van Dronrijp, plotseling oog in oog met keeper Johan de Jong te staan: hij schoot de bal echter voorlangs.
De grootste kans, op slag van rust, was er voor Martin Hiemstra, na een hakje van Cor Dijkstra had hij een vrije schietkans, hij schoot de bal huizenhoog over.
Na de rust, was het weer Irnsum, dat aandrong. Er ontstond een mogelijkheid voor Marcel Terra, de bal belandde naast het doel. Vijf minuten later, na een overtreding van een van de verdedigers van Dronrijp, werd de bal enkele meters voor het strafschopgebied, recht voor het doel van Dronrijp neergelegd. Het was Marcel Brakels, die verwoestend uithaalde 1-0!
Irnsum bleef, ook na de openingstreffer, krampachtig voetballen.
Het tempo was te laag om de massaal verdedigende ploeg van Dronrijp te verontrusten. Eigenlijk bleef de wedstrijd op slot, Irnsum wilde wel, maar het raffinement ontbrak, Dronrijp wilde niet, maar kon ook niet van de spaarzame kansen profiteren.
Er kwamen nog wel schoten uit de tweede lijn van Cor Dijkstra en Martin Hiemstra, de schoten misten de juiste precisie.
Ook een aantal vrije schietkansen ver in de tweede helft, waren aan Irnsum niet besteed: het bleef bij een zuinige overwinning op hekkensluiter Dronrijp.
Toch blijft Irnsum, ondanks deze matige wedstrijd, fier bovenaan staan
in de 4e klasse A, met een voorsprong van 3 punten op de achtervolgende ploegen, waarbij Lemmer, voorlopig even afhaakt.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen