Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 februari 2003 | door Redactie

0

Zusters terug naar Brabant

De zusters Hugoline en Liesbeth kunnen terugzien op een zeer mooie tijd. Vanaf 1995 bekommerden ze zich over met name de Rooms Katholieken onder ons, maar eigenlijk gold het voor alle inwoners van Jirnsum. Bij langdurige ziekte kwam er steevast een bezoekje van de zusters. Maar ze hielden zich ook bezig met het in goede banen leiden van de diverse kerkdiensten en begrafenissen.

Daarnaast hadden ze hun hobby’s. Tuinieren en vooral wandelen waren een favoriete bezigheid. De zusters hebben vele kilometers door het Friese land gelopen, al dan niet in het bijzijn van enkele dorpsbewoners. En er was altijd tijd voor een praatje.

Maar om gezondheidsredenen kwam er een einde aan het verblijf in Jirnsum. Afgelopen zondag was er een speciale kerkdienst o.l.v. pastoor Huisman georganiseerd. Hierbij werd stilgestaan bij de mooie tijd die de zusters hier hadden. De dienst werd gecompleteerd door gezang van een jeugdig koorlid en een korte rede van een inwoner. Na afloop was er een informeel samenzijn, alwaar een ieder de zusters de hand kon schudden.

En gistermorgen was het definitieve afscheid. De verhuiswagen reed voor en de spullen werden er in gesjouwd. Er werd nog even kort gesproken met enkele buurtbewoners. En toen lieten ze Jirnsum achter zich. De reis ging naar Den Bosch. Hier zullen ze voorlopig hun intrek nemen in een klooster. Of ze daar plannen gaan smeden voor een nieuw avontuur is nog niet bekend.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen