Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 november 2008 | door Redactie

0

Zwam bedreigt Kattehûs

Hierbij is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de vloer is aangetast door een zwam. De vloer in de peuterspeelzaal is erg slecht. Hier hebben we inmiddels een tijdelijke vloer overheen gelegd. De overige houten vloeren, onder de grote zaal en Molehiemzaal, zijn ook aangetast. 

Gevolgen 
Het bovenstaande heeft tot gevolg dat de vloeren drastisch moeten worden aangepakt. Alle houten vloeren moeten worden vervangen. Doen we dit niet, dan is de kans groot dat we op niet al te lange termijn het Kattehûs moeten sluiten omdat het niet meer verantwoord is om de vloeren te betreden. 
Het bedrijf wat het onderzoek naar de vloer heeft gedaan, heeft ook een raming van de kosten gegeven. Hierbij moet worden gedacht aan een bedrag tussen € 35.000 en € 45.000. 

Oproep 
Het is duidelijk dat de Stichting Kattehûs dit bedrag zelf niet voorhanden heeft. We zullen dan ook moeten proberen de benodigde financiën bij elkaar te krijgen. Dit in de vorm van acties, zelfwerkzaamheid, sponsors en mogelijke subsidies. We doen hierbij dan ook een oproep aan alle inwoners van Jirnsum om het bestuur hierbij te helpen en te steunen. 
Zonder Kattehûs geen peuterspeelzaal en tussenschoolse opvang, geen jeugdcentrum, toneel, dorpsarchief, vergaderruimte voor de verschillende verenigingen, dagopvang bejaarden, enzovoorts. We moeten ingrijpende beslissingen nemen en daarvoor hebben we de steun en betrokkenheid van de inwoners van het dorp hard nodig. 
Om u op de hoogte te brengen en gezamenlijk plannen te maken, beleggen we een voorlichtingsbijeenkomst op: 
            donderdag 20 november, aanvang 20.00 uur, in het Kattehûs te Jirnsum                   

Bent u die avond verhinderd, maar wel bereid om mee te helpen, dan kunt u dit doorgeven bij Sybren Boschma, tel. 0566-602219 of via de mail: sybren-nel@orange.nl

Namens het bestuur, 
Sybren Boschma, voorzitter.

../images/nieuws/1-2008/welkom1.jpg

Dit voorjaar nog werkte Welkom tijdens de vrijwilligersdag aan de vloer van het Jeugdcentrum
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen