Nieuws no image

Gepubliceerd op 7 juni 2002 | door Redactie

0

Zweeds zusje voor snelgroeiend Autodrop Economie

De afgelopen jaren is Van Slooten zeer succesvol geweest met allerlei varianten op de aloude Autodrop. Ook doet het bedrijf goede zaken met de verkoop van ‘ambachtelijke’ drop. Op dit moment kan Van Slooten maximaal 6000 ton per jaar fabriceren. Met een nieuwe kooklijn, gietmachine en extra droogcapaciteit kan het bedrijf straks 12.000 ton maken.

Met de uitbreiding is inmiddels een begin gemaakt. Directeur Uipko Obbo Ebbens van Concorp verwacht dat begin volgend jaar de extra productiecapaciteit gereed is. ,,We zullen de komende jaren toe groeien naar die 12.000 ton”, verwacht hij.

Tevens is het bedrijf Aroma A/B door Van Slootens ambitieuze moederbedrijf Concorp overgenomen. Aroma maakt drop en suikerwerk voor de Scandinavische markt.

Aroma en Van Slooten kunnen vooral op het gebied van inkoop en ontwikkeling van nieuwe snoepjes van elkaars kennis profiteren. Autodrop wordt via de Zweden straks ook op de Scandinavische markt gebracht. De eerste Zweden waren gisteren al in Jirnsum om een kijkje te nemen in het laboratorium van Van Slooten, waar de laatste jaren veel succesvolle snoepjes zijn bedacht.

Bron: LC
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen