VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 oktober 2010 | door Redactie

0

Irnsum onderuit in de laatste minuut

Beide teams beginnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het is Zwaagwesteinde die iets meer initiatief neemt, echter tot doelrijpe kansen leidt dit niet. De eerste kans voor Irnsum is in de 8e minuut. Het is Petrus Tiemersma die een voorzet van Doeke van der Weide net na de stuit raakt waardoor de bal metershoog over de goal verdwijnt. Het tempo bij beide ploegen is uitermate laag. Om de boel wat op te peppen laat trainer Katje zich horen. Scheidsrechter de Jong accepteert dit ‘Iepenloftspul fan de Westerein’ niet en stuurt Katje achter de hekken met 2x geel. Ook v.d. Galien moet een opmerking op de leiding met een gele kaart bekopen. Werd er dan ook nog gevoetbald? Jazeker, met name over de linkerkant was het v.d. Galien die een goede eerste helft speelde. Hij zorgde ervoor dat Evert Boersma zich moest beperken tot verdedigende acties. Een schot van diezelfde v.d. Galien werd goed gepareerd door Johan de Jong, die wederom Auke Huistra goed verving. Irnsum stelde daar nog een kopbal van Rogier Nugteren tegenover na een goed genomen vrije trap door Johannes van der Veen. Het werd een makkelijke vangbal voor keeper Veenstra. Veel meer kregen de keepers in de eerste helft niet te doen. De beste kans was nog voor Zwaagwesteinde maar vlak voor rust speelden ze een 2 tegen 1 situatie niet goed uit door onhandig buitenspel te lopen. Gelukkig staat invalgrensrechter Stoke-city goed op te letten..

Julius Huistra heeft aan het einde van de eerste helft het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Jonathan Heeremans.. Trainer van Dijk zet een paar spelers op een andere plek. Petrus Tiemersma en Klaas de Jong, beiden erg goed spelend,  komen centraal op het middenveld te spelen en Johannes van der Veen schuift een linie door. Of het door de wisseling kwam of door het overheerlijke stukje Kroonworst in de rust maar in de 1e minuut van de tweede helft moet Peter Hottinga al aan de noodrem trekken ten koste van een gele kaart.

In de 53e minuut valt wederom een kans voor v.d. Galien te noteren. Weer is Johan de Jong attent. Toch krijgt Irnsum meer en meer grip op de wedstrijd en speelt steeds verder van de eigen goal af. Dirk de Jong zorgt voor nieuwe krachten, hij vervangt de moegestreden Evert Boersma. In de 72e minuut is er een grote kans voor Alex Kezkin, helaas is zijn inzet te zacht. Aan de andere kant is er gevaar via een vrije trap in de 16 meter. Scheidsrechter de Jong heeft geconstateerd dat de Jong de bal 7 seconden in de handen heeft gehouden en dat is alweer een tijdje verboden. Dennis Schotanus mag laten zien dat hij over een goed schot beschikt, in twee keer schiet hij de bal net naast de goal.

Vijf minuten voor het einde krijgt Irnsum de grootste kans. Het is Alex Keskin die zich na goed doorzetten vrij voor de keeper speelt. Tot grote ontsteltenis van alles en iedereen wat Irnsum is heeft scheidsrechter de Jong een aanvallende fout geconstateerd, in de tegenaanval red Johan de Jong uitstekend op een inzet van v.d. Galien. Hij heeft helaas geen antwoord op het schot van Dennis Schotanus, die in de 90e minuut de bal hard onder de kant knalt. In de laatste 5 minuten komt Irnsum ook niet meer tot scoren. Wederom verlaat Irnsum het veld met een grote kater.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen