Iverto no image

Gepubliceerd op 18 april 2013 | door Redactie

0

Iverto dames 1 – Heecherop dames 1 (12 april 2013)

…. gaan we vanavond lekker vrijuit volleyballen tegen Heecherop Dames 1 want we zijn nu definitief 2de in de competitie geworden! Dus alle druk is van de ketel en we kunnen nu mooi ook wat nieuwe posities uitproberen. Of toch niet???

Aangekomen in Sneek is alles nog donker in de sporthal en conform programma klopt dat ook. Er wordt namelijk alleen maar om 20.15 uur / 20.30 uur gespeeld. Nu hopen we alleen wel dat de zaalwacht alles al heeft klaar hangen en dat het alleen nog een kwestie van het lichtknopje omdraaien is….

Nadat we ons in het oranje/blauwe tenue hebben gehesen, kunnen we de zaal in voor de warming-up. Op het moment dat wij al aan het inspelen toe zijn, komt Heecherop ook de zaal binnen. Een aantal van ons zijn toch wel even verrast dat het dit wat oudere team is wat op de 3de plaats staat. Voor ons maakt het niet meer uit want zoals gezegd, wij zijn al ‘veilig’.

Als zowel Heecherop als wij wel klaar zijn om te gaan ballen, realiseren we ons dat het wel praktisch is dat er ook iemand de leiding gaat nemen over dat ballen. Het is al 20.10 uur en er is nog geen scheidsrechter bij ons veld gesignaleerd. Heel apart en dat hebben we dit seizoen nog niet mee gemaakt. Wel heel veel andere dingen maar dit…. Wanneer Lucy navraag gaat doen bij de zaalwacht van vanavond dan is het een resoluut antwoord waar we niet zoveel mee kunnen: het is kort gezegd ons probleem. Nou, daar zijn we het net niet mee eens en we proberen dit voor de zekerheid nog maar even duidelijk te maken. Nadat we de kantinebeheerder nog even geraadpleegd hebben of er nog ergens een verdwaalde scheids rond loopt, gaan we toch maar even contact zoeken met het thuisfront. In dit geval wordt Anneke H. geraadpleegd om te achterhalen wie ons moet fluiten. Dat blijkt iemand van de vereniging te zijn die ook zaalwacht heeft. Dus…. weer terug en ‘lang om let’ wordt er dan toch iemand gebeld. Dit betekent dat diegene nog een oppas moet zoeken en dan vanuit Oosthem nog in Sneek moet komen. Fijn, de klok staat ondertussen al op 20.30 uur dus dat wordt minimaal 20.45 uur voordat we wat kunnen gedaan doen. Maar van de andere kant hadden we ook naar huis kunnen gaan en dan de wedstrijd later over spelen. Daar heeft niemand trek in, dan wachten we met plezier nog een kwartiertje. Ondertussen heeft Heecherop bedacht dat het onze schuld en verantwoordelijkheid is dat er geen scheids is want die zouden we in hun beleving zelf geregeld moeten hebben. Hun referentiekader reikt niet verder dan de procedures in hun eigen sporthal en het draait bijna op een woordenwisseling uit, zo overtuigd zijn ze van hun gelijk. Nou ja, dit soort dingen zijn we dus al wel gewend dit seizoen!

Uiteindelijk komt de scheids aanslenteren en kunnen we toch nog een potje gaan volleyballen. Eens kijken hoe dat dan nog gaat want och wat kunnen wij slecht tegen dit soort situaties.

De 1ste set beginnen we met Marrit op de bank en Gerry op diagonaal en verder staat iedereen lekker op de eigen positie. Dat is ook het enige lekkere in deze set want we staan zo ontzettend belabberd te volleyballen als team zijnde. We worden dan ook geconfronteerd met een setstand van 16-25. Voor de zekerheid vraagt de scheidsrechter na deze set nog wel even hoeveel sets we eigenlijk spelen….

De 2de set begint Wendy op de bank en gaat Gerry op de buitenpositie spelen. Marrit neemt plaats op de diagonaal en de rest blijft ongewijzigd. We hebben het wat beter onder controle en daardoor loopt het spelletje ook wat beter waardoor we zowaar aan aanvallen toekomen. We pakken deze set dan uiteindelijk ook en zo hebben we een evenwicht in de wedstrijd. Daarnaast hebben we ook een echte Monica Seles in ons midden. Wat een fantastische imitatie geeft één van onze speelster daar van weg als ze opslaat…

De laatste set begint Marit op de bank en neemt Wendy de positie op mid in. We staan te kijken en te kijken maar als we dan nog eens wat willen gaan doen dan staan we al met 0-8 achter. Dat is het nadeel van rallypoint puntentelling waardoor een gat soms snel is geslagen. Al met al trekken we het verschil nog wel behoorlijk bij maar moeten we uiteindelijk wel de overwinning aan Heecherop gunnen met 23-25.

Dan is het toch alweer tegen 22.00 uur voordat we onder de douche staan en we het toch nog wel even hebben over een mogelijke P/D wedstrijd. We hebben namelijk nog een kans om via een promotie/degradatie wedstrijd de 2de klasse in te komen. Maar als we op deze manier blijven volleyballen dan zullen we ons toch hard moeten afvragen of we daar wel in thuis horen. Hoe dan ook, als we de mogelijkheid krijgen om die wedstrijd te spelen dan gaan we zeker voor de overwinning. We zien dan volgend seizoen wel hoe dat uitpakt.

Ter afsluiting van het seizoen zijn we een avond later alweer in elkaars gezelschap en zitten we met in totaal 12 dames te genieten van een zeer gezellige avond bij Amicaal in Grou. Nadat we onze buikjes rond hebben gegeten (want volgens één van de coaches moesten we echt ‘all the way’ gaan) en heerlijk hebben bij gekletst, is het toch tijd om even stil te staan bij het vertrek van Lucy en Dorien. Dat dit nu net onze beide spelverdeelsters zijn, maakt het er voor volgend seizoen niet gemakkelijker op maar dat zijn zorgen voor later. Verder worden de beide coaches Hinke en Ingrid nog even in het zonnetje gezet en daarbij wordt ook voorzichtig gepolst of de dames ook volgend seizoen weer beschikbaar zijn. Volmondig zeggen beide dames direct weer toe en daar zijn we ontzettend blij mee! Kortom, een zeer geslaagde avond die nog even wordt afgesloten bij de 2 Gemeenten zodat iedereen dan ook weer haar eigen weg kan gaan.

De laatste wedstrijd staat om 20.15 uur op vrijdag 19 april a.s. in Bolsward op het programma. Dan mogen we onze kunsten nog eenmaal vertonen dit seizoen tegen de huidige nummer 9.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen