Plaatselijk Belang

Gepubliceerd op 29 juni 2017 | door Redactie

0

Jirnsum slimste dorp van Friesland?

Mag Jirnsum zich na Ureterp het Slimste Dorp van Friesland noemen? Plaatselijk Belang heeft een uitnodiging ontvangen om mee te doen met de provinciale kennisquiz, die dit najaar wordt georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich zelf aanmelden en de avond organiseren via de website www.slimstedorpvan.nl

In 2016 vond de eerste editie plaats van het Slimste Dorp van Friesland. Een groot succes waarin 50 dorpen hebben gestreden om de felbegeerde titel van het Slimste Dorp van Friesland. Ureterp pakte in een zenuwslopende finale de winst, vlak voor Hilaard, Burdaard, Schettens en de Westereen. Zij waren de vijf finalisten na een spannende strijd binnen de dorpen en de regio’s van Friesland. Dit vraagt natuurlijk om een vervolg, en die komt er ook!

In oktober 2017 gaat de tweede editie van het Slimste Dorp van Friesland van start. Uw dorp is wederom van harte uitgenodigd om mee te dingen naar deze prestigieuze titel. Vorig jaar won Ureterp een stevig prijzenpakket voor de deelnemers en een geldprijs van €1000,- voor het dorp. Meldt u uw dorp aan? Dit kan op www.hetslimstedorpvan.nl/aanmelden.

Wat is het precies? Een provinciale kennisquiz, waarbij een voorronde wordt gehouden in eigen dorp, waarna de winnaar (een team van maximaal vijf personen) uit het dorp doorgaat naar een regiofinale, welke zal plaatsvinden in de omgeving van uw dorp. De winnaar hiervan gaat naar de provinciale finale, waarin – samen met de andere winnaars van de regiofinales – wordt uitgemaakt wie het Slimste Dorp van Friesland is. Volgt uw dorp Ureterp op? We zien uw aanmelding tegemoet, zodat we samen een evenement voor Friesland mogen bouwen waarmee wij onze provincie een stukje mooier maken.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen