Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 juni 2007 | door Redactie

0

Kerkhof te klein!?

Er zijn nog genoeg lege graven, maar toch is er te weinig plek voor nieuwe overledenen. Heel veel van de lege graven zijn namelijk niet bruikbaar, omdat ze te klein zijn.

De mensen zijn in de loop van de tijd langer geworden, waardoor de benodigde afmetingen van de graven ook groter zijn geworden, zo constateert de gemeente Boarnsterhim. De oude graven zijn ongeveer 2 meter lang, terwijl tegenwoordig 2,40 meter nodig is, laat voorlichtster Lies Volbeda weten.
Het is niet mogelijk de graven te verlengen, omdat de ruimte tussen de graven daarvoor te klein is. De graven blijven leegstaan, want de gemeente kijkt niet per overledene of die eventueel in een klein graf past. Als oplossing breidt de gemeente de begraafplaatsen uit met meer graven. 

Hoe en waar dit in Jirnsum gerealiseerd moet gaan worden, kon overigens niet worden vermeld. Met de nieuwe huizen aan het Mauritiuspaad is uitbreiding aan de achterzijde niet meer mogelijk, en vanwege het terp-idee van dit kerkhof is ruimte aan de zijkanten ook moeilijk te creëren. Het is afwachten of het werkelijk zo’n vaart zal lopen in Jirnsum…

../images/nieuws/1-map2007/kerkhofjirnsum.jpg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen