Nieuws no image

Gepubliceerd op 19 november 2002 | door Redactie

0

Straling zendmast toch gevaar voor de gezondheid?

In het bewuste artikel werd gesteld dat langdurige blootstelling aan de straling van zendmasten van het netwerk C2000/Tetra kan leiden tot gezondheidsproblemen. Althans, dat stellen Britse wetenschappers. Er wordt thans in Groot Brittanië met het betreffende netwerk een proef gehouden. Dit zelfde systeem wordt ook in Nederland geïnstalleerd als communicatienetwerk voor politie, brandweer en ambulancediensten.

Het zouden de elektronische radiosignalen zijn die een schadelijke invloed hebben op allerlei biochemische processen in het menselijk lichaam. Is dit dan ook van toepassing op de situatie in Jirnsum? De antenne in Jirnsum zendt elektromagnetische energie (signalen) uit. Volgens de heer dr. Ir. Remkes, die als EMC-Deskundige in dienst is bij Nozema, behoeven de inwoners van Jirnsum e.o. zich geen zorgen te maken.

Nozema sluit zich namelijk aan bij de reactie van het Nationaal Antennebureau. Een citaat daaruit: ‘In juli 2001 heeft de Engelse National Radiological Protection Board (NRPB), een advies- en onderzoeksorgaan op het gebied van straling, een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat de elektromagnetische velden van C2000/Tetra geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben’. Dit rapport is opgesteld door een groep op dit gebied gerenommeerde wetenschappers en is op deze site te lezen.

Ook de Gezondheidsraad en TNO hebben na onderzoek aangegeven dat er geen gevaar voor de gezondheid te duchten is. Uit dit onderzoek naar de stralingsniveaus kwam naar voren dat op vrij toegankelijke plaatsen de vastgestelde limieten niet worden overschreden en er dus geen gevaar voor de gezondheid is. Klik hier voor het onderzoeksrapport van TNO.

Alles afwegend is er volgens Nozema geen echte reden om zich zorgen te maken over C2000/Tetra. En het werken met dit systeem levert zeker geen groter risico dan het gebruik van mobiele telefoons. Voorgaande conclusie is ook van toepassing op de werking van de zendmast aan de rand van Jirnsum.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen